Recursos de Física. Ampliació núm 13

Ja podem llegir  l’ampliació del número 13 – primavera 2014, de la revista Recursos de Física (http://www.rrfisica.cat) .

 

Recursos de Física. Ampliació número 13 – primavera 2014

 • Projecte de física: Houston, tenim uns problemes. Sandro Maccarrone
  Houston tenim uns problemes és un projecte col·laboratiu en què alumnes de 1r de batxillerat del Jesuïtes Casp de Barcelona han d’inventar problemes de física i compartir-los en un blog.
 • Sistema Terra-Lluna-Sol: Fases i eclipsis. Rosa Maria Ros
  Es presenten alguns models sobre les fases de la Lluna i els eclipsis de Sol i de Lluna. També s’utilitzen els eclipsis per determinar distàncies i diàmetres en el sistema Terra-Lluna-Sol.
  Finalment es presenta una activitat senzilla que permet mesurar longituds i altures sobre la superfície lunar i s’explica l’origen de les marees.
 • Problemes empaquetats. Les màquines electromagnètiques: generadors, transformadors i motors. Octavi Plana
  Com en els problemes empaquetats anteriors, els problemes proposats estan agrupats a partir dels paràgrafs del currículum de física de batxillerat. En aquest número trobem els problemes en què apareix el camp magnètic i l’electromagnetisme.
 • El racó obscur. El GPS. Xavier Jaén
  Avui moltíssima gent utilitza el GPS sense saber-ne gran cosa. Es tracta d’un sistema de localització relativament senzill per a baixa resolució però que es complica molt en augmentar la resolució, fins al punt que ens fa ballar el cap amb els conceptes de temps i també d’espai… Però aquest cop no es tracta de “filosofia”! 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s